- Startdatum
- LocatieUtrechtseweg 44
3704 HD Zeist - PrijsV.a. 2195,- excl. btw
- STAP-budgetJe kunt € 1000 STAP-budget aanvragen voor deze opleiding
Veranderende tijden vragen om een nieuwe mindset, zichtbaar leiderschap en om écht innovatieve oplossingen. Deze collegereeks geeft je inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van innoveren in het algemeen en in de verzekeringsbranche in het bijzonder. Uiteenlopende kansen en bedreigingen zetten het traditionele businessmodel van verzekeraars en adviseurs onder druk. Aan jou de uitdaging om deze op waarde te schatten en je bewust te blijven van jouw gedrag richting de klant. Hoe innoveer je zonder het klantbelang uit het oog te verliezen? Hoe blijf je relevant en zorg je voor continuïteit van de business op de lange termijn? Waar moet de verzekeringsbranche op inzetten als het om vernieuwing gaat? Wat is het investeren waard?
Collegereeks Klantgericht innoveren in Verzekeren richt zich op professionals die werkzaam zijn in of voor de verzekeringsbranche: directie- en managementleden, maar ook staf- en beleidsmedewerkers bij verzekeraars en adviseurs die innovatie in hun portefeuille hebben. Daarnaast staat de collegereeks ook open voor consultants uit de ICT, innovatie-advies en beleidsmakers bij de overheid, uit het hoger beroepsonderwijs en van wetenschappelijke instituten. Kortom, iedereen die betrokken is bij klantgerichte innovatievraagstukken in de financiële dienstverlening.
Om interactie tussen docenten en deelnemers - en deelnemers onderling - zo groot mogelijk te laten zijn, beperken we de groepsgrootte tot maximaal 20 deelnemers.
Wacht niet langer en reserveer hier jouw plek!
De collegereeks Klantgericht innoveren in Verzekeren bestaat uit 6 colleges die starten om 15:30 uur en eindigen omstreeks 19:00 uur.
Het definitieve programma met bijhorende tijden ontvang je uiterlijk drie weken voor de start van de collegereeks. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
| Technisch versus sociaal innoverenDoor Henk Volberda, Professor Strategisch Management & Innovatie We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. Disruptieve technologieën als Internet of Things, Robotisering, 3D printing, block chain en kunstmatige intelligentie zullen naar verwachting bestaande verdienmodellen overbodig maken. Nieuwe of verbeterde businessmodellen gebaseerd op “pay as you do”, “peer-to-peer insurance”, “virtuele adviseurs”, “robotic process automation”, “blockchain identification” en “data-analytics” zullen de verzekeringsmarkt opschudden. Nieuwe InsurTech-bedrijven slaan de oude bedrijfsmodellen en technische beperkingen van gevestigde bedrijven over en staan klaar om de industrie te veranderen. Gevestigde spelers blijven vasthouden aan hun huidige businessmodel. Tegelijkertijd reageren zij door het openen van innovatiecentra, het acquireren van nieuwkomers en het zoeken naar partnerschappen, omdat hun bestaande manieren van waardecreatie en waarde toe-eigening steeds meer onder druk komen te staan. Hoe en wanneer moeten bedrijven innoveren? Henk neemt je in zijn college mee naar de nabije toekomst, waarin innovatie meer is dan technologie alleen. Succesvol innoveren vergt ook een flinke investering in menselijk kapitaal, geduld en doorzettingsvermogen. Programmaonderdelen:
|
| Digitale transformatie in de Customer Journey;High Touch met High Tech Door Stephan van Slooten, Partner bij Altuïtion Steeds meer klanten doorlopen een deel van de klantreis digitaal. Hier bevinden zich vaak nieuwe en unieke mogelijkheden om de klant optimaal te bedienen en ook nieuwe mogelijkheden tot klantinteractie. Ook in de zakelijke markt zijn vele slimme combinaties van kanalen mogelijk om een unieke klantbediening te realiseren. In dit college krijg je handvatten om inzichten in emotionele klantbeleving in te zetten om het omnichannel bedieningsconcept naar 9+ niveau te tillen. Na het volgen van dit college begrijp je:
|
| Transformatie en nieuwe businessmodellenDoor Yousri Mandour, Partner & Strategy Consultant bij Lobster Company Iedere organisatie wil ook over vijf jaar nog bestaan en als het even kan nog succesvoller zijn dan nu. Dat gaat niet vanzelf, dus worden er plannen gemaakt en strategieën bedacht. Talloze. Maar waarom mislukken die zo vaak? Waarom is het zo moeilijk om écht te vernieuwen? Waarom blijft het bijna altijd stokken bij het optimaliseren van bestaande processen en het doorvoeren van kleine verbeteringen in de dienstverlening? En belangrijker nog: hoe doorbreken we dit nou? In zijn bijdrage laat Yousri Mandour overtuigend zien dat je alleen echt kunt veranderen en vernieuwen als je een oncomfortabel gevoel weet te creëren, het vernieuwingsproces apart organiseert en durft te kannibaliseren. Precies zoals een kreeft doet als hij wil groeien. |
| Datascience en Artificial Intelligence in de praktijkDoor Jack Vos & Dennie van den Biggelaar, Oprichters van Onesurance Tijdens dit college vertellen Jack en Dennie hoe je data en AI op een effectieve manier in kan zetten. Jack heeft ruim 25 jaar ervaring als innovator in insurance en Dennie heeft ruim 10 jaar ervaring als AI strategist o.a. bij Building Blocks. In 2022 zijn ze Onesurance gestart en met een eigen team van data-scientisten en data-engineers helpen nu ze volmachten en verzekeraars op schaalbare wijze hun klantbediening te verbeteren. Het doel van AI is daarbij niet om de adviseur te vervangen, maar om die zo effectief mogelijk in te zetten. Na het volgen van dit college:
Innoveren in de praktijkDoor Marc Scheers, Innovatie Manager bij Achmea & Jeroen Bartelse, Innovatie Manager bij Achmea Tijdens dit college vertellen Marc Scheers en Jeroen Bartelse over hun ervaringen als innovatie manager bij Achmea. Ze geven vanuit de dagelijkse praktijk aan hoe innovatie plaatsvindt binnen de divisie Schade en Inkomen van Achmea, hoe zij naar de wereld kijken, geven voorbeelden van projecten waaraan zij werken en lessen die ze de in de loop der jaren hebben geleerd. Na het volgen van dit college:
|
| Open Insurance - De toekomst van verzekerenDoor Maarten Bakker, Partner bij INNOPAY Het digitaal openstellen van data, functionaliteiten en producten, op verschillende niveaus, stelt organisaties in staat om te zijn waar de klant digitaal is. Daarnaast kan makkelijker worden samengewerkt met derden (bijv. InsurTech). Verschillende voorbeelden, zoals PSD2 en Open Banking, in de markt laten dit al zien. Bankieren gebeurt al vaak niet meer in de app van de bank maar juist op het platform van een andere partij (Apple Pay, Bol.com leningen, huishoudboekjes). Deze trend naar openheid faciliteert het digitale leven van de consument nog verder en zorgt daarmee voor een exponentiële groei van digitale transacties. Bestaande en aankomende wetgeving vanuit de EU stimuleert de beweging naar openheid en data delen, zoals te zien in wetgeving als GDPR, PSD2 en de recente Data Governance Act, Digital Finance Strategy en EIOPA-consultatie. Dit college gaat over het antwoord van de verzekeringsindustrie: Open Insurance. Waarbij verzekeraars via (open) APIs data, producten of functionaliteiten consumeren of delen met controle van de consument. Embedded Insurance komt daarmee heel dichtbij als standaard in de markt. We gaan in op wat ervoor nodig is om open te gaan, praktische voorbeelden, hoe samenwerking BigTech buiten de deur kan houden, wat de waarde is van Open Insurance, waar Nederlandse verzekeraars staan in deze trend en wat er wereldwijd in de bancaire sector en andere sectore al is gebeurd. Na dit college kan je praktisch invulling gaan geven aan het realiseren van de waarde van Open Insurance. |
| Winnaar in de markt van morgenDoor Mike Hoogveld, Partner Holland Consulting Group en Startup-mentor bij Nyenrode Business Universiteit Wil je als verzekeraar in de toekomst relevant blijven voor je klanten dan zul je structureel tijd en geld moeten alloceren aan verbetering, vernieuwing en verandering. Maar hoe pak je dat op een effectieve manier aan? Aan de hand van de Innovation Monitor krijg je inzicht in de organisatorische succesfactoren en leer je hoe je deze optimaal kunt benutten. Een belangrijke factor hierbinnen wordt gevormd door zogenoemde Ecosystemen: ‘open innovatie’ samenwerken met complementaire partijen als startups, onderzoekers, overheden, belangenbehartigers, financiers, corporate ventures en andere relevante stakeholders om sneller en slimmer te komen tot nieuwe waardecreatie. |
Wil je meer informatie over de Collegereeks Klantgericht innoveren in Verzekeren of heb je vragen? Bekijk de FAQ pagina voor de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Dan kun je contact opnemen via onderstaande:
De Collegereeks Klantgericht innoveren in Verzekeren bestaat uit zes colleges op de volgende data:
Alle collegedagen starten om 15:30 uur en eindigen omstreeks 19:00 uur.
De sessies zijn kennisintensief, praktisch en interactief. Door een combinatie van kennisoverdracht, toepassen en reflecteren leer je klantgericht innoveren in verzekeren toe te passen in jouw organisatie.
Locatie
VMN media
Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist
Deze prijs is inclusief documentatie, koffie/thee en maaltijden.
Profiteer optimaal van deze collegereeks met een algemeen aanvullend boekenpakket. Dit pakket is een algemene verdieping, samengesteld in samenwerking met hoogleraren en experts:
* Het boekenpakket wordt op de eerste dag van de opleiding besteld en verstuurd naar het door jouw opgegeven adres.
Tot vier weken voor aanvang van de eerste dag kun je kosteloos annuleren (uitsluitend schriftelijk). In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang betaal je 25% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen. Meer in de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet B.V.
Ben je verhinderd en kun je een college niet bijwonen? Het betreffende college inhalen is niet mogelijk. Je kan kosteloos een plaatsvervanger bij ons aanmelden via registratie@vmnmedia.nl
Op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Vakmedianet bv zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet bv, gedeponeerd ter griffie van de Rechtbank te 's-Gravenhage op 24 januari 2014 onder depotnummer 5/2014. Een exemplaar van deze voorwaarden vind je hier.
Wil je graag deze collegereeks volgen? Wil je beter worden in jouw functie als in de verzekeringsbranche of wil je doorgroeien naar een hogere functie? Voor deze collegereeks kun je € 1.000,- STAP-budget aanvragen. Zo wordt het voor jou een stuk voordeliger!
Reguliere prijs | € 2.195-* |
STAP-budget | € 1.000;- |
Jouw investering | € 1.195,-* |
*Prijzen zijn exclusief 21% BTW.
Let op: voor de maart - editie 2023 kan geen STAP-budget meer worden aangevraagd
Wil je weten hoe je het STAP-budget kunt aanvragen? En aan welke voorwaarden je moet voldoen?
Bekijk hier alle vragen over het STAP-budget.